Vill du också jobba med företagsutveckling på riktigt?

Vill du också ge Sveriges småföretagare möjlighet till insikt, kunskap och verktyg som långsiktigt hjälper dem våga, växa och vinna?

Affärskompetens växer och söker därför ett antal nya medarbetare. De personer vi söker drivs lika mycket som vi andra av att jobba för vår vision: Ett Sverige där alla småföretag i hela landet har samma möjlighet till utveckling. Så att Sveriges småföretagare kan fortsätta skapa jobb till sig själva och andra, generera mer skatteintäkter och fortsätta bidra till hela Sveriges välfärd. 

Aktuella tjänster

Teamansvarig för avdelningen Marknad och Försäljning med passion för att hjälpa småföretagare

Vad vi söker

Vi söker en ledare! En person som har kompetensen att leda och fördela arbetet i vårt Marknads och Försäljningsteam. Affärskompetens stöttar småföretagare och likt våra kunder är vi också ett företag som går under epitetet småföretag. Därför söker vi dig som förstår innebörden av och vill arbeta såväl strategiskt som operativt. Affärskompetens utgår från vårt kontor i Gävle, men det finns flexibilitet gällande arbete från hemmet.

Som Teamansvarig vet du hur vi bäst planerar, skapar och paketerar bra kommunikation kring vårt erbjudande till småföretagare över hela Sverige. Din försäljningsvana gör att du kan sätta upp kloka strategier och tillsammans med medarbetarna genomföra strategierna.

Vilka blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter på Affärskompetens?

 • Arbetsleda teamet där medarbetarna direktrapporterar till dig.
 • Planera, genomföra och följa upp utvecklingssamtal och arbetsmiljöarbete i teamet.
 • Marknads- och contentplanering
 • Koordinering av andra marknadsresurser (både inhouse, frilansare och vår byrå) inkl. beställar- och budgetansvar
 • Själv skapa innehåll på aktuella digitala plattformar som bidrar till att vi når våra mål
 • Försäljningsledning med uppföljning, resultatmätning och statistik
 • Samordna insatser med övriga pågående aktiviteter på Affärskompetens
 • Skriva texter och göra enklare formgivning utifrån den grafiska profilen
 • Skapa kampanjer i våra digitala kanaler för att uppnå våra säljmål

Vad gör oss extra glada om du kan?

Då vi har underleverantörer och fler resurser i organisationen är det inget krav, men en fördel om du kan och/eller har förståelse för t.ex:

 • Video- och bildredigering
 • Sökmotoroptimering
 • Paid social
 • SEM/Google Ads

Vad är viktigt för att du ska kunna blomstra hos oss?

För att lyckas i den här rollen tror vi att du gillar att leda andra och att följa upp teamets medarbetare samt aktiviteter. Du ser såväl människan som uppgiften. Du har en förmåga att lyfta blicken och se vad som är klokast för Affärskompetens här och nu samt på sikt.

Du kan bedöma vilket format kommunikation görs bäst och kan ta skapa olika typer av innehåll på egen hand. Att skriva kommer lätt för dig och du ser flera olika kommunikativa vinklar som passar för målgruppen.

Samtidigt har du taktisk förståelse för hur försäljning och marknadsföring kan bidra till våra sälj- och verksamhetsmål och kan gå från idé till genomförande, mätning och utvärdering. Du behöver inte vara en expert på alla kanaler, men bör ha en djup övergripande förståelse för digital marknadsföring.

Dina kvalifikationer?

Du förstår kopplingen mellan vardagsarbetet och de strategiska målen. Meriterande är om du har jobbat i en snabbrörlig organisation med småföretagare som målgrupp. Har du dessutom använt Facebook Business, Google ads, system för schemaläggning i sociala medier, wordpress så är det ett plus.

Du är en vass skribent och kan hantera enklare grafiska designer.

Du har en eftergymnasialutbildning och/eller erfarenhet av att arbete i digitala plattformar. Kanske har du tidigare jobbat som marknadskoordinator, marknadschef, kanalansvarig eller motsvarande. Vi ser mer till din nuvarande kunskap än hur du skaffade dig den. Du bor i Gävle med omnejd och vill jobba både på plats och distans.

Hur söker du tjänsten?

Maila din CV och ansökan till HR-ansvarig Erik Brännström på erik.brannstrom@affarskompetens.se. Du är givetvis varmt välkommen att ringa också om du har frågor, på 073-420 98 76. Sista ansökningsdag är 2022-10-20.

Observera att vi gör ett löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.


 

Spontanansökningar

Hittar du ingen tjänst som är ledig eller passar dig? Du är varmt välkommen att skicka in en spontanansökan. Skicka ditt cv, en kort beskrivning av dig själv och vad du skulle vilja jobba med hos oss till erik.brannstrom@affarskompetens.se eller sara.hellberg@affarskompetens.se

Framgång skapas av hårt arbete, rätt kompetens och människor som vill!

/Pär Johansson, Glada Hudik-teatern, föreläsare

Jag som erbjuder tjänster till småföretagare ser att många har det jättetufft!

/Hanna Denize, Din Vinst Redovisningsbyrå, Tierp

Min arbetssituation som företagare har förbättrats rejält!

/Jonas Stål, Alunda Print & Dekor AB, Alunda

Kontakta oss för mer info