Har du tänkt att du borde jobba mer med din marknadsföring och kanske specifikt med nyhetsbrev?
Om det har tagit emot för att du inte vet om det är värt besväret att lära sig och att få loss tiden att skriva dem i din arbetsvardag så kommer inspiration här. 
 

Nyhetsbrev, eller e-postmarknadsföring som det också kallas är ett effektivt sätt att nå dina kunder och att öka försäljningen när du gör det på rätt sätt.  

Om du har ett bokningssytem eller en webbshop så har du förmodligen dina kunders e-postadresser i systemet. Då kan du använda dem för att öka försäljningen bland dina befintliga kunder. Det är inte för intet det är billigare att nå gamla kunder än att nå nya kunder.  

Anneli en av våra kursdeltagare äger en frisörsalong med tre medarbetare. Hon hade ständigt dåligt samvete för marknadsföringen hon tyckte att hon borde göra men aldrig fick tid till. Så en dag testade hon att skicka ett nyhetsbrev till de kunder hon hade i sitt register och berätta att salongen hade fått en avbokad tid samma dag. Den som bokade den fick 15 % rabatt. 

Testet föll ut över förväntan – tiden blev bokad och salongen tjänade pengar på en stol som annars skulle stått tom.  

Det här fick henne att fortsätta skicka ut om lediga strötider och det visade sig att det passade en del kunder perfekt att enkelt kunna ta en tid samma dag. Salongen ökade sin försäljning med 10 000 kr per månad bara genom att skicka ut några enkla textrader. Inga tjusiga formuleringar eller avancerade foton. Bara ett erbjudande om att få håret fixat och en rabatt på det.  

Varför fungerade nyhetsbrevet så bra?  

Ryktet. Mottagarna av nyhetsbrevet var befintliga kunder vilket gör att de känner till salongen och har positiva erfarenheter av att ha klippt sig där.  

Tillfället. En del hade tänkt att boka men det hade inte blivit av och när nyhetsbrevet dök upp passade de på.  

Erbjudandet. För kunder som ändå skulle klippa sig så passade det bra att boka när det fanns en rabatt.  

Det här exemplet slår hål på den vanliga missuppfattningen att det tar lång tid att skapa nyhetsbrev och att det är mycket jobb.  

Statistik visar att enkla nyhetsbrev i text kan sälja mycket bra. Att de sedan går snabbt och enkelt att skapa för dig som företagare är ju en extra bonus. 

Så vad kan ditt nästa steg bli? Har du ett crm-system eller ett bokningssystem där dina kunder finns? Vad kan du erbjuda dem idag?  

Testa och se vilken reaktion du får.  

Stort lycka till!  

Linnea Gibbs, Affärskompetens
linnea.gibbs@affarskompetens.se